پرداخت یارانه 45 هزار تومانی یعنی هیچ!-راهبرد معاصر

پرداخت یارانه 45 هزار تومانی یعنی هیچ!

پرداخت نقدی یارنه‌ها بدون توجه به میزان نیازمندی افراد، در حالی همچنان ادامه دارد که یک اقتصاددان معتقد است اعطای یارانه با این مبلغ به دهک‌های خاص، دیگر کارایی ندارد و دولت باید سعی کند از طریق سیاست‌های جبرانی از محل یارانه‌ها خط فقر را پایین‌تر بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 04
کد خبر: ۴۰۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر ، پرداخت نقدی یارانه‌ها سیاستی بود که هم‌زمان با حذف یارانه حامل‌های انرژی در دولت دهم به اجرا درآمد. نفس حذف یارانه پرداختی دولت بابت حامل‌های انرژی و پرداخت آن به اقشار نیازمندتر می‌توانست اقدامی مؤثر در مقابله با فقر و ایجاد عدالت اجتماعی باشد، اما این سیاست به بدترین شکل ممکن انجام شد و آن پرداخت یارانه به همه اقشار به نسبت مساوی بود.

پرداخت یارانه نقدی به همه اقشار به صورت مساوی نه تنها هیچ کمکی به حل معضل فقر و ایجاد عدالت طبقاتی نکرد، بلکه باعث بروز پدیده‌های دیگری هم شد که در صدر آنها بروز تورم بود.

دیوار کج یارانه نقدی همچنان بالا می‌رود

بدیهی است، زمانی که پولی اضافه از سوی دولت به خانوارهای مرفه پرداخت می‌شود احتمال بیشتری دارد که آن پول صرف خرید یا کمک خرید وسایل لوکس و غیرضروری شود که عمدتاً از خارج از کشور هم وارد می‌شدند.

اما این کارکرد در پرداخت یارانه‌ها به دولت‌های یازدهم و دوازدهم هم سرایت کرد و علی‌رغم انتقادات فراوان به پرداخت مساوی یارانه‌های نقدی به همه اقشار، این شیوه پرداخت یارانه ادامه پیدا کرد.

در این باره یک اقتصاددان معتقد است که دولت می‌تواند به جای این‌که همه این یارانه‌ها را به عموم مردم پرداخت کند آن را به صورت نقدی به سه دهک پایین جامعه پرداخت کند.

دولت یارانه‌ها را به سیاست‌های جبرانی تبدیل کند

حیدر مستخدمین حسینی - معاون وزارت اقتصاد دولت اصلاحات - با اشاره به ادامه عدم توزیع عادلانه یارانه‌های نقدی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ادامه داد: نباید یارانه برای دهک‌های مختلف به صورت یکسان در نظر گرفته شود. دولت در هر ماه حدود ۳,۵۰۰ میلیارد تومان یارانه می‌دهد که مبلغ کمی هم نیست، اما آن گروه‌هایی که باید در این پرداخت یارانه تقویت شوند، تقویت نمی‌شوند.

این اقتصاددان همچنین به ایده پرداخت نقدی یارانه‌ها به جای پرداخت غیرمستقیم آن هم اشاره کرد و گفت: دولت می‌تواند به جای این‌که همه این یارانه‌ها را به عموم مردم پرداخت کند آن را به صورت نقدی به سه دهک پایین جامعه پرداخت کند تا هم یک نوع سیاست جبرانی را انجام داده باشد و هم بتواند از مابقی نقدینگی که به دست می‌آید وظایف اساسی خود را انجام دهد.

دولت با یارانه‌ها خط فقر را پایین بیاورد

او با بیان این‌که برخی فعالیت‌ها مانند ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی، آموزش و درمان جزو وظایف ذاتی دولت‌هاست، ادامه داد: دولت می‌تواند از محل حذف یارانه‌های غیرمستقیم منابع کافی را برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی مانند درمان و آموزش به دست بیاورد و با برنامه‌ریزی روی این حوزه‌ها بعد از مدتی به پروژه‌های خود حتی افتخار هم کند.

مستخدمین حسینی با بیان این‌که پرداخت نقدی یارانه‌ها به صورت عمومی کار اشتباهی است، گفت اعطای یارانه با این مبلغ به دهک‌های خاص دیگر کارایی ندارد، دولت باید سعی کند از طریق سیاست‌های جبرانی از محل یارانه‌ها خط فقر را پایین‌تر بیاورد و به صورت هدفمند روی این مساله کار کند.

طبق پیش‌بینی دولت در لایحه بودجه سال آینده (۱۳۹۸) حدود ۴۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت یارانه‌های نقدی در نظر گرفته شده که در این حالت در هر ماه حدود ۷۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌توانند یارانه دریافت کنند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۷
0
0
خواهشمند است نظر من صدا وسیمای جمهوری اسلامی بر رسی کند؟ و به مسئولین امر جهت پیگیری اراء دهدگرچه متن طولانی می شود باید بخشیدیارانه بهترین عدالت اجتماعی در قرن اخیر یارانه بود که در زمان دولت احمدی نژاد به هر سلیقه ای انجام شد و کارمشکلی هم هست خذف بعضیها مصلحت کشور نیست
مشکل درعدم هدفمندی مالیاتها هست درست اجراء نمی شود من 8 سالی که در پست بانک روستایی بودم از مردم نظر سنجی کردم 99 در صد روستاییان از یارانه راضی بودنند حالا ایا حق ثروتمندان هم هست یا خیر چون یه طرح ملی هست حق انها هست در صورتیکه از مالیات فرار نکنند مالیات اینگونه اجراء می شود چیزی که با ان رو برو بودم چند روز قبل از ادراه مالیات بمن زنگ زد ندگفتند مالیات سالهای91و92و93 بدهکار هستید اداره مالیات کتبآ نامه داد رفتم پست بانک ریئس جدیدی امده بود بمن گفت قانونی نبوده که حقوق زیر سه ملیون مالیات بگیرند بر رسی کردم دیدم13 در صد از همه ما از در امد صد هزار تومان تا با لای4 ملیون تومان از ما مالیات کم کرده ا ند وبعد هم یه پرونده مالیاتی در ادراه مالیات برایمات تشکیل داده اند در صورتیکه مالیات باید پیمانکار بپردازد نه کار گزار و خلاف قانون دیگر بعضی از باجه ها که درامد بالایی دارند اصلا پرونده مالیاتی ندارنند در ادراه مالیات نشسته بودم یک مکانیک که در امد نداشت تعطیل کرده بود مالیات براش نوشته بودنند و من که تجربه بانکی دارم چگونه از مالیات فرار می کنند اولا پولداران برای اینکه حتی یارانه انها قطع نشود پول بانکیش بنام همسر بچه هایش واریز می کند یه باغداری دیدم500 ملیون تومان درامد یکسال باغش بود دهک سوم یارانه قرار داشت وباغبانش یارانه اش قطع کرده بودنند وانواع کسانیکه از حقوق نجومی دارنند از مالیات فرار می کنند اخرین نظر من تصویب قانون انتخابات استانی بد تر ازfatf ,وبرجام است یعنی کشورمنسجم عزیز جمهوری اسلامی به 30 کشور خان نشین تقسیم خواهد شد حالا ما دو گروه چپ وراست با هم اگر در بعضی اهداف با هم مراوده داریم می شویم 30 گروه مروانده گر زیاده خواها بودجه گیر هر که زبان بشتری دارد سهم بیشتری می گیردکه در تقسیمات کشوری هم مردم بجان هم خواهند افتاد می گوینده اینطوری بهتر می شود شنا سایی کرد 10 سال قبل با اینکه کشور از نظر بانکی مثل امروز پیشرفته نبود من4700 ریال در تراز بانکی به اشتاه اضافه ریخته بوده نه کم فورا ان تهران از فاصله1200 کیلومتری قبل از اینکه استان وشهرستان بفهمد کابری من قطع کردچندین روز طول کشید که شهرستان به استان و استان به تهران نامه زد که کاربزیم وصل شد
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار